Emily van ’t Hof

Mijn naam is Emily van ’t Hof, moeder van een zoon en een dochter. Ik woon met mijn man en kinderen in Cromvoirt. In mijn vrije tijd ontspan ik graag op een actieve manier, tennissen, hardlopen, wandelen, maar ook ga ik er graag op uit met mijn gezin en vrienden en ben ik graag in de natuur.

In 2007 ben ik de manuele therapie opleiding in Utrecht gaan doen omdat ik verdieping van het vak wilde. Dit leverde mij veel op qua onderzoeks- en behandeltechnieken. Maar toch merkte ik dat dit voor mij een te somatische aanpak was. Want in mijn werk, maar ook in het dagelijks leven, merkte ik dat er vaak te veel gevraagd wordt van de maatschappij. Het moet altijd maar meer, beter, sneller en efficiënter.

Tijd om te onthaasten is er soms niet. Dit heeft een grote impact op ons functioneren. Daarom ben ik me daarna meer gaan verdiepen in motivational interviewing, coaching en mindfulness. Tijdens mijn behandeling kijk ik dan ook niet alleen naar de pijnlijke plek, maar ook naar de kwaliteit van bewegen, houding en beweeggewoontes. Steeds meer worden ook andere leefstijl aspecten belangrijk in de behandeling, zoals slaap en ontspanning.

De behandeling is van geen mens dan ook hetzelfde. Ik vind het een leuke uitdaging om met de patiënt samen op zoek te gaan naar de beste “cocktail” van fysiotherapeutische ingrediënten om iemand zo goed mogelijk te helpen.

Mijn specialisaties liggen op het gebied van neurologie (NA, CVA en dwarslaesies) en schouderproblematiek. Ik ben dan ook meerdere jaren lid van het Schoudernetwerk Noord-Brabant.

BIG nr: 19060072204

terug naar team